20. kolo TJ Kohouti Mackovice - Šanov

21.05.2014 14:40

Muži 

TJ Kohouti Mackovice 1:3 (1:1) Šanov 
(Kročil)
 
Sestava: Musil - Andrýsek, Surovec, Vávra, Kubíček - Kacetl, Pechal, Ježek, Hrnčár - Rauš, Kročil
 
V dalším domácím utkání jsme v deštivém, chladném počasí přivítali celek Šanova. Před zápasem jsme měli velké problémy se sestavou, nevěděli jsme, jestli se nás vůbec sejde 11. Z hráčů chyběli Přikryl (Dalešický koloběh), Sion (práce), Soukeník (práce), Chromý (volal 30 min. po utkání v kolik se hraje) a bohužel z minulého zápasu zraněný Pepa Hrnčář. 
 
Lukáš Musil v brance předvedl solidní výkon, ale jeho klasicky dobré obrané schopnosti citelně chyběly v poli. Zápas na těžkém terénu za neustálého deště příliš pěkných fotbalových momentů nenabídl. My jsme začali podobnou taktikou, která slavila úspěch v utkání v Miroslavi. Trpělivě jsme bránili a čekali  na chybu soupeře. Do vedení jsme se dostali, když Pechal nacentroval a neobsazený Kročil prostřelil brankáře hostů 1:0. Kolem 30 minuty nás hosté ještě více přimáčkli v poli a my místo trpělivého branění jsme začali kličkovat a pokoušeli se o kombinační hru, zvláště na levé naší straně. Zákonitě přišel trest, neobsazený Šišlák vystřelil ze střední vzdálenosti na mokrém terénu dostal míč skluz a bylo to 1:1. Po gólu se do nás Šanov zakousl a svými zákroky nás držel Lukáš Musil a také štěstí, když jednu ze střel vykopával Kubíček z brankové čáry. 
 
Do druhého poločasu jsme šli s jasnou taktikou poctivě bránit a čekat na chyby. Tato naše taktika však dostala první trhlinu poté co byl v 50.minutě vyloučen Kročil. Za pár minut přišel dlouhý nákop hostujícího obránce, Alois Anšlág si při zpracování míče pomohl rukou, dvojice Vávra - Andrýsek přestala hrát s vědomím, že rozhodčí zapíská, ten však nezapískal a Anšlág šel sám na branku, Kubíček už ho stíhal pozdě a Šanov šel do vedení 1:2. Branka nás nepoložila a v 10 jsme bojovali a snažili se zápas zvrátit. Po rohu Ježka trefil Surovec hlavou tyč. V zápětí šel opět sám na branku Anšlág přepadl přes našeho brankáře, všichni na hřišti i sedící diváci pod pergolou čekali pokutový kop, ale k údivu i některých našich hráčů, rozhodčí penaltu nezapískal, naopak dal hráči Šanova žlutou kartu. Hra se poté kouskovala. My se snažili i menší počtu útočit a otevírali tak v obraně okénka. Jedno takové využil na levé, šanovské straně výborně hrající Hél a bylo to 1:3. Stejný hráč za pár okamžiků trefil ještě břevno naší branky. Poslední šanci zápasu měl Rauš, který po pěkné naší kombinaci nevyzrál na hostujícího brankáře. 
 
Na našem mužstvu byla vidět bojovnost celý zápas, ale sportovně říci Šanov si vypracoval více šancí a byl lepší, zvláště jejich krajní záložníci Hél a Šindelář, nám dělali velké problémy. Příští utkání, věřme v kompletnější sestavě, odehrajeme v neděli 25.5.2014 v Damnicích v 15:00 hod.
 

Mladší žáci 

 
Mackovice/Božice 13:5  (7:2) Troskotovice
9 Balcar, 2 Zapletal, 2 Beníček
 
Sestava: Rapčan-Horáček, Kročil, Jandásek-Bětík, Zapletal, Beníček-Balcar-Talášková, Škrabal, Zeisel, 
 
Zpět