13. kolo Dyjákovice - Mackovice

31.03.2014 18:28

Na úvod jara vítězně!

Ajax Dyjákovice 2:3 (0:3) TJ Kohouti Mackovice
(Pechal, Kročil, Kubíček)

 
Sestava: Hrnčář - Musil, Andrýsek, Kubíček, Přikryl - Kacetl, Ježek, Pechal, Vávra - Masařík, Kročil
Náhradnící: Rauš
 
K prvnímu jarnímu zápasu jsme odjeli povzbuzení výsledkem z Lechovic, každý si tajně myslel na body. Zápas se hrál v krásném jarním počasí před velice slušnou návštěvou. Velké díky patří i hojnému zastoupení fanoušků z Mackovic - jen tak dále.
 
Do utkání jsme vstoupili nebojácně a zejména silnému středu pole kde trojice Jirka Kubíček, Tomáš Ježek a Laďa Pechal citelně přehrávala soupeře jsme se dostávali do souvislejšího tlaku. Po několika nepřesných akcích po rohohovém kopu propadl balón k volnému Jarinovi Masaříkovi, kteý hlavičkoval a do brány míč usměrnil Laďa Pechal - 0:1. Převahu jsme dále získávali převážně po akcích z levé strany, kde výborně hrající Marián Vávra s Lukášem Kročilem trápili soupeřova obránce. Po jednom vysunutí nepřesně střílel Lukáš Kročil ale k odraženém balónu znovu doběhl a po dorážce téměř z čáry poslal míč podruhé do sítě - 0:2. Soupeř zahrozil pouze přímým kopem, kdy jedovatou střelu pod břevno vytěsnil Pepek Hrnčář na roh. Těsně před přestávkou poslal napodruhé míč  milimetrovou přihrávkou od rohové praporku Marián Vávra a nepokrytý Jirka Kubíček hlavou zavěsil - 0:3.
 
O přestávce jsme se hlavně soustředili na to nenechat se uchlácholit nadějným výsledkem. Bohužel soupeř nám zlepšeným výkonem a posílením útoku celou situaci znesnadnil. Do útoku přišel místo Ladi Pechala Tomáš Rauš a Lukáš Kročil se stáhl do středu hřiště. Po ojedinělých šancích Tomášů Rauše a Ježka a krásné střele Mariána Vávry těsně vedle se soupeř připomněl dělovkou, kterou Pepek Hrnčář vytěsnil konečkami prstů na břevno. Po jednom z nakopávaných balónů nepřesně odkopl míč Radek Přikryl a útočníka soupeře ve vápně nedovoleně zastavil Lukáš Musil, penaltu bezpečně proměnil soupeřův kapitán - 1:3. Ke konci zápasu se trošku přiostřilo, a tak sudí neváhal vytáhnout ani žluté karty. Těsně před koncem po centru z boku nešťastně zahrál Lukáš Musil v pokutovém území rukou a soupeř dostal druhou šanci ke snížení. Stejně jako v prním případě proměnil - 2:3. Závěrečný tlak jsme přestáli a urvali tak první letošní výhru.
 
 
 
P.S. Děkujeme za podporu panu Nevrklovi z Božic, který nám vyjádřil podporu v hodnocení jejich zápasu. Přejeme opačným směrem hodně štěstí.
https://probozice.blogspot.cz/2014/03/fotbal-meli-jsme-na-bod-nemame-nic.html
Současně blahopřejeme sousedům z Mackovic, kteří se v euforii vraceli z Dyjákovic, kde vybojovali moc cenné vítězství 3:2. Naši bývalí hráči Marian a Jirka byli moc a moc spokojení a my jim to přejeme. Snad se dostali zavčas do svých postelí. Dnešní noc byla v Mackovicích asi hóódně dlouhá!
 
Zpět