16. kolo Mackovice - Čejkovice

22.04.2014 07:42

Muži

Mackovice 1:5 (0:1) Čejkovice
(Kročil pen)

Sestava: Hrnčář - Surovec, Kubíček, Soukeník (46. Chromý), Musil - Vávra, Pechal (30. Hrnčár), Ježek, Kacetl - Masařík (65. Rauš), Kročil
 

Po 14 denní přestávce jsme další utkání odehráli proti tradičnímu soupeři - Čejkovicím. Utkání se z důvodu rekonstrukce našich kabin a výsadby trávy v brankovišti hrálo v Čejkovicích. Oproti zápasu v Dyjákovicích nám chyběli Michal Andrýsek (naražený kotník) a Radek Přikryl (půlmaraton), naopak počítat jsme už mohli s Petrem Hrnčárem, Zdeňkem Chromým, Martinem Soukeníkem a Laďou Surovcem.   

Utkání před velmi slušnou návštěvou ovlivňoval silný vítr. První poločas, který jsme hráli po větru, jsme začali velmi slibně. Ježek trefil tyčku, střela Pechala šla těsně vedle a bohužel brankou neskončila ani hlavička Masaříka. Pak přišel přímý kop Čejkovic a míč z kopačky Hanuše prošel Pepovi Hrnářovi pod rukou - 0:1. Tato branka nás dosti ovlivnila, rozpadla se nám do té doby i výborná mezihra. Laďa Pechal a s ním i potřebná kvalita a klid vystřídal a na jeho místo nastoupil Petr Hrnčár. Čejkovice zahrozili ještě z jednoho brejku, ale střela Pavla Mlčúcha šla vedle.

Druhý poločas začal mírným oťukáváním z obou stran. Hru nadále komplikoval vítr. Čejkovice hráli v klidu a čekali na naše chyby. První přišla, když Lukáš Musil ,,zbytečně“ fauloval Vlastu Sedlačíka v pokutovém území a z nařízené penalty zvýšil Bartes - 0:2. Do kontaktu jsme se dostali hned vzápětí, roh Mariana Vávru odvrátil soupeř pouze k Jirkovi Kubíčkovi, kterého v pokutovém území fauloval Mira Gabrhel. Rozhodčí váhal, ale nakonec penaltu odpískal a z ní snížil Lukáš Kročil - 1:2. Šance na vyrovnání přišla v zápětí, přímý kop Kubíčka brankáři Duškovi trestuhodně vypadl, ale bohužel z  našich hráčů nebyl nikdo, kdo by míč do odkryté branky dorazil. Na druhé straně přišel aut Čejkovic, Sedlačík nacentroval, Marian nechal volného Gabrhela a ten hlavičkou zvýšil - 1:3. Tento gól nás dostal na kolena. David Mlčúch poté vymotal dvojici Kacetl - Musil přihrál Sedlačíkovi, kterého střelu nazvedl Marian nad našeho brankáře - 1:4. Zápas jsme v křeči dohrávali a ze strany soupeře přišel ještě jeden gol. Brejkovou situaci zakončil Mlčúch a stanovil konečný výsledek - 1:5.

Dostali jsme tvrdou lekci z produktivity a hlavně kolektivního poddání hry a po vítězném utkání v Dyjákovicích se vrátili nohama zpět na zem.

                   

Ml. žáci

Božice/Mackovice 4:3 (1:1) Litobratřice/Jiřice
(Zapletal 2, Balcar, Beníček)

Sestava:  Rapčan - Horáček, Jandásek, Škrabal - Kročilová, Zapletal, Dokoupil - Balcar - Beníček, Kročil

 

V Božicích naši mladší žáci přívitali svého prvního jarního soupeře, celek Litobratřice/Jiřice. Tento soupeř nás na podzim porazil na svém hřišti 6:1, takže jsme mu měli co vracet. Začátek zápasu nám vyšel nadmíru dobře, kapitán Matěj Balcar utekl a dostal nás do vedení - 1:0. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, byla místy dost nepřesná. Hosté vyrovnali po naší chybě - 1:1. Druhou půli začali hosté velmi aktivně a dostali se do vedení - 1:2. Poté napřáhl z dálky hostující hráč a náš brankář střelu podcenil - 1:3. Do zápasu naše mužstvo vrátil přímý kop Ondry Zapletala, který ještě někdo ve zdi tečoval a brankář soupeře na míč nedosáhl - 2:3. Hráči začali více běhat a vyvíjet tlak na soupeře. Podařilo se nám záhy vyrovnat Romanem Beníčkem - 3:3. Do konce zbývalo cca 10 minut ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Naše útočné akce táhla nejčastěji dvojice Zapletal - Balcar, rozehráli se i ostatní. Když už se pan rozhodčí Kolesa chystal zapískat konec utkání vystřelil Ondra Zapletal a jeho střelu tečoval hostující obránce přesně do protipohybu brankáře - 4:3. Tímto šťastným gólem jsme zvítězili. Poděkování patří celému mužstvu za to, že se za nepřiznivého stavu 1:3 nepoložilo a utkání se štěstím otočilo.

                    

Zpět