Přípravný zápas: Božice - Kohouti

03.02.2014 10:29

Božice 5:0 TJ Kohouti Mackovice
 

Sestava: Sion – Musil, Kubíček, Přikryl – Surovec – Kacetl, Ježek, Chromý, Hrnčár – Masařík, Rauš

 

    V neděli odehrálo mužstvo Kohoutů první přípravný zápas na umělé trávě v Hrušovanech. Cílem utkání bylo vyzkoušet nové hráče – Tomáše Ježka, Vladimíra Surovce a Ladislava Pechala. Bohužel se k utkání dostavili jen dva prvně jmenovaní.

    Utkání se hrálo při teplotě oscilující kolem nuly, kdy okolí stadiónu pokrývala silná vrstva ledu. Do utkání jsme vstoupili Kubíčkovým zaváháním, kdy jsme soupeře pustili do první šance. Z počátku nepřesná hra uprostřed hřiště přinášela šance zejména na soupeřové straně. Při jednom ze závarů před naší branou se podařilo soupeři doklepnout míč do sítě – 1:0. Na druhé straně se po krásné sólové akci dostal ke střele z úhlu Masařík, bohužel míč netrefil přesně. Další střelu na bránu si připsal Rauš, který z hranice velkého vápna vyslal tvrdou střelu, se kterou, leč míč ve vzduchu zaplaval, si soupeřův brankář poradil. Druhý gól přidal soupeř po chvíli po rychlé akci po křídle, kdy před bránou dorážel hostující útočník – 2:0. Po souboji Přikryla s útočníkem soupeře na hranici pokutového území věnoval rozhodčí božickým hráčům možnost zahrávat pokutový kop. Brankář soupeře však penaltu velmi podcenil a Siona v bráně nepřekvapil.

    Ve zkrácené přestávce jsme si řekli, že nakopávaná hra z prvního poločasu nás v nepříznivém počasí stojí dost sil a zkusíme hrát kombinačně, což se nám začátkem poločasu podařilo. Zde je nutné vyzvednout zejména přehled zkoušených hráčů Surovce a Ježka, kteří svými kombinacemi a snahou hrát fotbal ukázali, že by mohly být přínosem pro naše mužstvo. Postupem času nás začali přehrávat božičtí fyzicky, čímž se na naší obranu valil útok za útokem. I přesto, že Sion v bráně podal velmi dobrý výkon nepodařilo se mu zabránit dalším třem slepeným gólům. Na naší straně stojí za zmínku nastřelené břevno při zahrávání rohového kopu po hlavičce Přikryla.

    Utkání ukázalo, že fyzická připravenost našich hráčů je na velmi slabé úrovni, mužstvu se nechce bránit a nedaří útočit. Absence trenéra pak byla znatelná i v organizaci hry. Doufejme, že v dalším zápase bude znatelný lepší přístup a nasazení všech hráčů.

Zpět