Přípravný zápas: Trstěnice - Mackovice

10.03.2014 10:30

Trstěnice 1:1 TJ Kohouti Mackovice
(Rauš)

Sestava: Hrnčář - Přikryl, Kubíček, Surovec, Musil - Hrnčár, Vávra, Ježek, Chromý - Kročil, Rauš

Za dalším přípravným zápasem jsme v neděli 9.3. zavítali na malebné hřiště do Trstěnic. Dřívější nástup jara pomohl k tomu, že se utkání odehrálo na velmi dobrém terénu a skvěle připraveném hřišti.
I tentokrát jsme postrádali některé hráče, zejména z obranných řad, a tak se sestava lepila tradičně na poslední chvíli. Dobrou zprávou byl návrat Pepka Hrnčáře mezi tři tyče a nezbývá než mu popřát, aby koleno vydrželo nápor i do jarních bojů.
Soupeř se podle informací potýká s nepříliš dobrou formou stejně jako naše mužstvo a tak jsme se připravovali na litý boj a tvrdé souboje od první minuty. Do zápasu se nám podařilo vstoupit aktivně a ke kombinační hře nám notně pomáhalo již zmíněné dobře připravené hřiště. Středová hra záložní čtveřice, spolupráce Tomáše Ježka, Mariána Vávry a Petra Hrnčára, byla o dost lepší než soupeřova a tak jsme v průběhu prvního poločasu dostávali do souvislého tlaku. Dojem ze hry kazily jen některé sólové akce, po kterých jsme ztráceli balóny a pomoháli tak nechtěně soupeři k ohrožení naší branky. Po jedné takové ztrátě balónu Mariána Vávry utekl soupeřův útočník po křídle a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 0:1. Vrhli jsme se do útoku, abychom co nejdříve srovnali, ale tlak končil před šestnáctkou nebo nepřesnou střelou mimo bránu soupeře.
O poločasu jsme lehce přeskupili řady, Jirka Kubíček šel do zálohy, Laďa Surovec se stáhl na stopera a před ním čistil hru z kraje stažený Zdeněk Chromý. Velmi brzy se nám podařilo srovnat, z rohu zakroutil balón do brány Tomáš Rauš a gólmanovi propadl míč mezi rukama - 1:1. Povzbuzeni vyrovnávacím gólem jsme se hrnuli více a více do útoku ovšem stále bez vážnější šance zvrátit výsledek na naší stranu. V závěru jsme měli možnost zahrávat takřka ze stejného místa 3 přímé kopy, ke kterým se postupně postavili Marián Vávra, Jirka Kubíček a Tomáš Rauš. Pouze poslední jmenovaný výrazně ohrozil soupeřovu bránu, když po dobrém zákroku gólmana orazítkoval břevno. Vzadu už jsme soupeře až na jednu šanci, kterou vychytal jistý Pepa Hrnčář, k ničemu nepustili. Zasloužil se o to Lukáš Musil, který odolával silnější levé straně soupeře a s přehledem hrající Laďa Surovec.

 

  

Zpět